Wesburn Park

Yarra Ranges Shire Council, Wesburn, 2017 – 2018

Pollen Studio were invited to develop detailed designs for the proposal of a new playspace within Wesburn Park in the Shire of Yarra Ranges. This playspace was inspired by a strong community spirit and brought together different play opportunities across all ages and abilities.

Developing upon the previous feasibility and concept plans undertaken by the Yarra Ranges Shire Council, the play space incorporates a range of play equipment and ‘nature play’ elements that sit congruously within its local environment. The local tight-knit community pride itself on their connection to the landscape and one another. The theme of connectivity underpinned the entire process of consultation and design development. Connection to land and a fostered sense of community spirit is inspired through textural and sensory play opportunities that encourage users to make the playspace their own; to become their ‘home away from home’. Additionally, play and landscape elements within the proposed space reference the adjacent Yarra Valley Gem Club.

Construction of Wesburn Park was completed in late 2018.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.